‘POTEGNUT ĆE SE PITANJE PLENKOVIĆEVE ODGOVORNOSTI’ HDZ-ovci razrađuju scenarij: Što će se događati ako izgube izbore?

Prije 1 tjedan 46

Plenkovićev položaj nije čvrst kao u prošlom mandatu, nerado to priznaju u vladajućoj stranci koja se intenzivno priprema za nadolazeće lokalne izbore.

Kako tvrde naši sugovornici iz HDZ-a, nije nemoguće da na tim izborima izgube velike gradove, ali i dio manjih gradova, općina pa i poneku županiju u kojoj vladaju.

”Dođe li do toga Plenković mora očekivati da će se na stranačkim tijelima, i na stranačkim sastancima potegnuti pitanje njegove odgovornosti, to naravno ne znači odmah i njegovo rušenje, HDZ je ipak stranka koja vlada državom, a on je premijer, nitko nije toliko lud da ide rušiti premijera”, komentiraju naši sugovornici te napominju da bez obzira na to što ne očekuju puč, očekuju probleme.

Plenković želi držati sve pod kontrolom

Neće njega nitko rušiti, ali će mu stvarati probleme, a pored svih ostalih kriza koje nam prijete to znači da mu definitivno neće biti lako vladati, već se sada od Plenkovića distancira i dio njegovih najbližih suradnika. Zahladio je odnose s Božinovićem, Anušićem, dijelom ministara, ali on želi sve držati pod kontrolom i to mu za sada polazi za rukom. Stranku je uredio gotovo diktatorski, slično vodi i Vladu, međutim, on zna kroz što su prošli njegovi prethodnici i nastoji izbjeći takve scenarije”, dodaju.

Kažu kako se nitko u stranci trenutno ni ne usudi izravno udariti na premijera dijelom i radi njegova utjecaja u Europskoj uniji, čija će nam potpora biti neophodna za izlazak iz krize, a financijska sredstva na način na koji ih osigurava Plenković teško da može osigurati bilo tko drugi.

Objava ‘POTEGNUT ĆE SE PITANJE PLENKOVIĆEVE ODGOVORNOSTI’ HDZ-ovci razrađuju scenarij: Što će se događati ako izgube izbore? pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

Pročitajte cijeli članak